Beautiful Little Things for beautiful Little Things
0
Winkelwagen
€ 0,00
Kinderkleding; ga je voor duurzaam? De afgelopen weken hebben wij weer dozen vol met kinderkleding binnen gekregen. Van het Spaanse Bobo Choses, tot het Nederlandse Little Hedonist. Het een nog een beetje mooier dan het ander. Maar waarom verkopen wij dit? Naast dat wij het natuurlijk heel mooi vinden heeft het nog een ander doel; het is duurzaam! Er worden fijne stoffen gebruikt voor de kleding die wij verkopen. Naast zacht en comfortabel is het vaak ook gemaakt van biologisch katoen. 

Biologisch katoen is een stuk liever voor flora en fauna. Omdat er geen synthetische pesticiden en bodemmeststoffen worden gebruikt, blijft het grondwater schoon. Daarbij dragen biologische katoenboeren hun steentje bij in de strijd tegen klimaatverandering: doordat ze ook de stikstofinbreng verminderen, produceert de biologische katoenproductie tot 94% minder broeikasemissies (bron: maatschappijwij.nu). 

Naast biologisch katoen, verkopen wij ook Fairtrade producten. Het Fairtrade concept is erop gericht om producten op de markt te brengen, waarvoor een rechtvaardige prijs aan de producten in de landen van herkomst wordt betaald. Fairtrade laat handel een bijdrage leveren aan ontwikkeling. Fairtrade richt zich op kleine boeren in ontwikkelingslanden. Dankzij Fairtrade wordt de handelspositie van boerenorganisaties beter en krijgen boeren, arbeiders en hun families de kans het heft in eigen handen te nemen. 

In plaats van een consumptiemaatschappij van zoveel mogelijk spullen voor zo min mogelijk geld, waardoor grondstoffen overbelast raken en er belachelijke werkomstandigheden worden geboden aan mensen aan de andere kant van de wereld, willen wij gaan voor eerlijke en pure producten. Meer bewust zijn van wat je koopt en meer nadenken over het proces ervoor en erna. Want wanneer je bijvoorbeeld een product koopt van Little Hedonist, dan heeft Judith deze met heel haar hart ontworpen. Worden er stoffen gebuikt die het milieu minder belasten. Is er een fabriek waar mensen werk geboden krijgen voor een eerlijke prijs en eerlijke werkomstandigheden en wordt er kleding gemaakt waar veel kinderen plezier van kunnen hebben omdat deze meerdere rondes mee kan vanwege de hoge kwaliteit. Op alle vlakken dus een positief verhaal!

De prijzen zijn anders dan bij de H&M en de Zara, dat weten wij zelf ook. En het is ook niet voor iedereen weg gelegd om dit geld aan kleding te besteden. Daarom komt er binnenkort een tweedehands programma in onze winkel, zodat je je gedragen kleding weer in kunt leveren voor spaarpunten en ook de mogelijkheid krijgt bij ons tweedehands goede kleding te kopen. Houd ons dus in te gaten!


X
Dunja & Mendy

 
  Mendy Moorman     09-08-2019 12:57     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Little Things

Little things is veel meer dan alleen een kinderwinkel. Hier vind je unieke cadeautjes, hippe merken, kletsende ouders, comfortabele kleding en spelende kinderen. In atelier Manoh zie je hoe babykleding met de hand gemaakt wordt. Tijdens deze beleving plof je neer voor een kop koffie en een heerlijk huisgemaakt taartje in Little Things kidscafe.

Kidscafé

Ook voor een overheerlijke lunch en gezonde verse sapjes hoef je nergens anders naar toe. Door de speciale kinderkaart, met bijvoorbeeld een broodje aap, eten de kinderen graag wat mee! Geef je borstvoeding? Of zoek je een fijne plek om te kolven of te verschonen? Wij bieden je alle ruimte en faciliteiten die nodig zijn om ontspannen met je kindje op pad te gaan. Dus zien we je snel?!

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.